در طی سالها فعالیت علمی شرکت هسته فنآور نصیر، زیر ساختهای منحصر به فردی به وجود آمده است. این زیرساختها شامل زیرساختهای تجهیزاتی، دانشی و فناوری بوده که با توجه به موقعیت مکانی و متخصصین فعال در شرکت هسته فنآور نصیر، مختص و منحصر به فرد در این شرکت میباشند.
این زیرساختها عبارتند از:
- تونل باد مادون صوت
- طراحی و ساخت منابع تغذیه و محرکهای پلاسما
- ساخت مکانیزمهای آزمایشگاهی، استندهای تست و سیستمهای اندازهگیری
(تونل باد مادون صوت)
از مهمترین زیرساختهای موجود در شرکت هسته فنآور نصیر، تونل باد مادون صوت ساخته شده توسط متخصصین داخلی شرکت است، که به واسطه عضویت در مرکز رشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، حق استفاده و بهره برداری از آن و کارهای نظارتی مربوطه در اختیار دانشکده هوافضا و شرکت هسته فن آور نصیر قرار گرفته است. این تونل باد دارای ویژگیهای زیر است:
- دارای بزرگترین اتاق آزمون در سطح دانشگاه های کشور
- دارای کمترین مقدار شدت اغتشاشات و غیریکنواختی جریان آزاد
- مجهز به انواع دستگاه های اندازه گیری خودکار با دقت بالا
- قابلیت دستیابی به محدوده اعداد رینولدز بالا
- توانایی انجام تست ها در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی
تونل باد مادون صوت در آزمایشگاه آیرودینامیک دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
همچنین مشخصات این تونل باد به صورت زیر می باشد:
- تونل باد مادون صوت، مدار باز، مکنده
- ابعاد اتاق آزمون ۱/۲ × ۱ متر و طول ۳ متر
- محدوده سرعت جریان تا ۷۰ متر بر ثانیه
- شدت اغتشاشات جریان آزاد کمتر از ۰/۲ درصد
- دارای غیریکنواختی سرعت کمتر از ۰/۵ درصد
- مجهز به انواع دستگاه های اندازه گیری خودکار با دقت بالا: انواع سنسورهای اندازه گیری خودکار سرعت، دما و فشار، دستگاه جریانسنج سیم داغ سه بعدی و تک بعدی، سنسورهای اندازه گیری فشار ۲۸ کاناله (هانیول)، بالانس ۶ مولفه نیرو و گشتاور، سیستم های مرئی سازی دود برای مطالعه الگوی جریان، انواع بردهای الکترونیکی ۱۶ و ۳۲ کاناله، مکانیزم انتقال دهنده سه محوره (تراورس سیستم)، سیستم تنظیم زاویه (آلفا مکانیزم) و ….
- مجهز به انواع سیستم های محرک پلاسمایی، جهت کنترل فعال جریان بر روی وسایل پرنده
(طراحی و ساخت منابع تغذیه و محرک های پلاسمایی)
از مهمترین زمینههای فعالیت شرکت هسته فنآور نصیر، ساخت منابع تغذیه مختلف پلاسما از قبیل AC، DC و … و استفاده از آنها در محرکهای پلاسمائی است. لازم به ذکر است که در زمینه هوافضا، محرک های پلاسمایی برای کنترل جریان بر روی هواگردها و تراسترهای پلاسمایی کاربرد دارند. همچنین این محرک ها در حوزه های مختلف دیگر، نظیر پزشکی، صنایع بهداشتی، فرآیندهای تصفیه آب و هوا، گندزدایی، کشاورزی، صنایع غذایی، برخی پروسه های متالوژی و صنایع پتروشیمی و نفت و گاز نیز استفاده می شوند.
منبع تغذیه پلاسما
*
(ساخت مکانیزم های آزمایشگاهی، استندهای تست و سیستم های اندازه گیری)
از دیگر توامندیهای موجود در شرکت هسته فنآور نصیر، توانایی ساخت مکانیزمهای آزمایشگاهی، استندهای تست و سیستمهای اندازهگیری میباشد. از مکانیزمهای قبلی ساخته شده توسط مهندسین داخلی شرکت هسته فنآور نصیر، دستگاههای تراورس ۳ مولفه، آلفا مکانیزم و استند دورانی است که هم اکنون در تونل باد مادون صوت آزمایشگاه آیرودینامیک دانشکده هوافضا در حال استفاده میباشد. این شرکت توانایی ساخت تمامی تجهیزات جانبی لازم برای تونل بادهای مختلف و آزمایشگاههای فنی مهندسی در سطح کشور را دارد.
استند دوران ساخته شده در شرکت هسته فنآور نصیر
*
آلفا مکانیزم و تراورس ۳ مولفه ساخته شده در شرکت هسته فنآور نصیر